Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Kuchnia turecka swoje bogactwo zawdzięcza potrawom pochodzącym z różnych regionów Imperium osmańskiego. To, co najbardziej charakterystyczne dla kuchni tego kraju to przede wszystkim swoboda w łączeniu rozmaitych smaków i składników. Tę różnorodność zawdzięcza swojej lokalizacji – stykają się tutaj tradycje kulinarne Europy, Azji i Półwyspu Arabskiego.
Zapraszamy na prezentację o kuchni tureckiej, którą przedstawi Martyna Domurad-Kopka z Instytutu Yunus Emre w Warszawie.
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Ochota lub w kategoriach:
wykładinne
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie