Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Kulinarny Upcycling. Rzecz o niemarnowaniu

Kulinarny Upcycling. Rzecz o niemarnowaniu
📅 Data: sobota, 14 października 2017

⌚ Godzina rozpoczęcia: 17:00

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Państwowe Muzeum Etnograficzne, ul. Kredytowa 1 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Kulinarny Upcycling. Rzecz o niemarnowaniu. Z Agatą Michalak rozmawiają: Joanna Jakubiuk, Maria Kowalewska oraz Gosia Ruszkowska i Kaja Nowakowska, czyli duet Mead Ladies.

Jedna trzecia żywności na całym świecie nigdy nie zostaje zjedzona. W Polsce to ok. 9 milionów ton jedzenia rocznie. To, co możemy zrobić, to działać w mikroskali, dlatego podczas spotkania zdradzimy Wam najlepsze patenty na niemarnowanie. Co możemy zrobić ze zbyt długo leżącymi warzywami lub czerstwym chlebem? Jakie możliwości w zakresie niemarnowania daje nam konkretna kuchnia? Gdzie w Warszawie oddać nawet niewielkie, domowe nadwyżki jedzenia? Jak w końcu nauczyć się racjonalnie planować zakupy? Na te i inne pytania Agaty Michalak odpowiedzą doświadczeni praktycy, kulinarne autorytety i uwodziciele nie tylko warszawskich podniebień.

Wydarzenie organizowane w ramach Światowych Dni Żywienia z Bankami Żywności SOS.

√ sala kinowa PME / wstęp wolny

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: wykład
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧