Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Kulinarny Upcycling. Rzecz o niemarnowaniu. Z Agatą Michalak rozmawiają: Joanna Jakubiuk, Maria Kowalewska oraz Gosia Ruszkowska i Kaja Nowakowska, czyli duet Mead Ladies.
Jedna trzecia żywności na całym świecie nigdy nie zostaje zjedzona. W Polsce to ok. 9 milionów ton jedzenia rocznie. To, co możemy zrobić, to działać w mikroskali, dlatego podczas spotkania zdradzimy Wam najlepsze patenty na niemarnowanie. Co możemy zrobić ze zbyt długo leżącymi warzywami lub czerstwym chlebem? Jakie możliwości w zakresie niemarnowania daje nam konkretna kuchnia? Gdzie w Warszawie oddać nawet niewielkie, domowe nadwyżki jedzenia? Jak w końcu nauczyć się racjonalnie planować zakupy? Na te i inne pytania Agaty Michalak odpowiedzą doświadczeni praktycy, kulinarne autorytety i uwodziciele nie tylko warszawskich podniebień.
Wydarzenie organizowane w ramach Światowych Dni Żywienia z Bankami Żywności SOS.
√ sala kinowa PME / wstęp wolny
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach:
wykład
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie